KOSGEB desteklenen sektörler arasında inşaat sektörü en çok destek alan sektör olmuştur. İnşaat sektörü aracılılığı ile destek almak isteyen bireylerin KOSGEB aracılığı belirli bir miktar hibe ve faizsiz kredi imkânı da tanınmaktadır.
Bina inşaatları için KOSGEB tarafından 4 farklı tarzda ve bina dışı yapısında inşaat sektöründe de 12 farklı tarzda destek almak mümkündür. İmalat Sektörü Kosgeb’in en çok destek verdiği sektörlerin en başında imalat sektörü geliyor. İmalat sektöründe tütün ürünleri, tekstil ürünleri ve giyim eşya imalatları ile birlikte pek çok sektörden destek almak mümkündür.
İmalat sektöründe KOSGEB tarafından 324 şekilde farklı alanda destek verilmektedir. Bu da imalat sektöründe iş kurmak isteyen bireylerin önünü açan önemli bir noktadır. Ticaret Sektörü Kosgeb’in desteklediği bir başka sektör de ticaret sektörüdür.
Ticaret sektöründe özellikle perakende ticaret ve toptan (https://www.kredikyk.com/toptan-olmayan-satis-turu/) ticarete büyük önem verilmektedir. Bu sektör kapsamında iş planı hazırlayarak kosgebe doğrudan başvuru yapabilirsiniz. Kosgeb’in en çok destekte bulunduğu ikinci sektör olarak ticaret sektörü görülmektedir.
Ulaştırma ve Depolama Kosgeb tarafından desteklenen ulaştırma ve depolama alanında KOSGEB desteği kara taşımacılığı ve boru hattı taşımacılığını da kendi bünyesinde barınmaktadır.
Bununla birlikte suyolu taşımacılığı ile birlikte hava yolu taşımacılığı da aynı şekilde bu sektörde oldukça fazla destek verilmektedir. Kosgeb tarafından bireylere ulaştırma ve depolama alanında 38 tane farklı tarzda hizmete doğrudan kredi desteği verilmektedir.
Başlıklar
ToggleUygun bir projeyle beraber konaklama ve içecek hizmetleri sektörüne verilen desteklerden sizler de yararlanabilirsiniz. Kosgeb tarafından direkt desteklenen sektörlerden biri olan konaklama ve içecek hizmetleri sektöründe 14 tane farklı tarzda hizmetten destek almak oldukça mümkündür.
Buna göre kokteyl ve kahve salonları haricinde birçok sektörlere girişim yaparak KOSGEB tarafından desteklenen projeler ile sizlerde hibe ve faizsiz kredi desteği alarak kendi işinizi kurabilir ve iş hayatına atılıp ilerleme alabilirsiniz.
Kurulduğu yıldan bu yana her yıl düzenli bir şekilde KOBİ’lere destek vermeye devam ediyor. Yıl içerisinde verilecek desteklere ait miktarlar ilgili kurum ve bakanlıklar yönetiminde belirleniyor. Belirlenen şartlara uygunluk gösteren girişimcilere geri ödemesiz hibe desteği sağlanmaktadır.
Hibe ve kredi desteği almak için KOSGEB’e kaydolan, kursa giden ve ardından sertifika alan gençler, iş fikirlerini hayata geçirmek için proje planı ve iş planı hazırlayacaktır.
İmalat (unlu mamuller, kahve, kola, çay, içecek, dokuma, giyim eşyası imalatı gibi), İnşaat (Sıva işleri, yıkım, yapım, su tesisatı, sıhhi tesisat, elektrik tesisatı, çatı işleri…), Toptan ve perakende ticaret (motorlu taşıtlar, ev eşyası, hırdavat, gıda, , giyim, Pazar yerinde satış…), Ulaştırma ve depolama (Nakliye, kurye, işyerlerinde taşımacılık…), Bilgi ve iletişim (Yazılım, web tasarımı, gazete,kitap yayımı…), Mesleki teknik faaliyetler (Danışmanlık, yayıncılık,fotoğrafçılık, tercüme, reklamcılık), Destek faaliyetleri (İş bulma acentesi, seyahat acentesi, temizlik, fuar organizasyonu, güvenlik, araba kiralama …), Konaklama ve yiyecek hizmetleri (lokanta, seyyar satıcı vb), Bilgisayarların, kişisel eşyaların ve ev eşyalarının onarımı, Kişisel eşyalar ile ev eşyalarının onarımı, Deri eşyaların onarımı, Mobilyaların ve ev döşemelerinin onarımı, Saatlerin ve mücevherlerin onarımı, Kuru temizleme gibi pek çok sektörleri desteklemektedir.
KOSGEB kredisi almak için ilk olarak başvuru formu ile Kosgeb kurumuna online iş modeli ile başvuru yapmak gerekmektedir. Kosgeb’e ilk önce başvuru internet sayfasından online yapılmaktadır. Kosgeb’e ilk kayıt aşamaları ise şöyle: KOBİ beyannamesi doldurma, Beyanname Kontrol, Desteklere başvuru süreci ile KOSGEB’e ilk başvuru tamamlanır.
Girişimciler için kredi desteği sağlayan KOSGEB’e başvurabilmek için girişimcilerin bazı kriterleri ve görevleri yerine getirmeleri gerekiyor. KOSGEB sadece KOBİ’lere destek sağlayan bir kurum olmamakla birlikte; girişimciler de KOSGEB’in sağladığı destek kredilerinden yararlanabilirler.
Bu desteklerden yararlanmak isteyen kişilerin KOSGEB’in girişimcilik eğitimlerine katılım sağlayıp, bu eğitimleri tamamlamaları gerekir. Bu eğitimleri tamamladıktan sonra girişimciler KOSGEB desteklerinden faydalanabilirler.
Kosgeb birçok sektöre destek vermektedir. Tabii, eğitimleri almalı, projenizi sunmalı ve etkileyici olmalısınız. Çok sıradan projeler desteği alma şansınızı azalatacaktır.
Kosgeb öncelikle kobilere katkı sağlayan bir kurum değildir. Kadın girişimcilerin şansı daha yüksek görülse de eğitimleri bitirip güzel bir proje hazırlayarak desteği alabilirsiniz. Tabii, desteklenen sektörler listesine bir göz atmalısınız.